06-53661489 info@aaawonen.nl

De schuurwoning

De schuurwoning

De schuurwoning is een woningtype dat steeds populairder wordt. Vast   gegeven is dat de eenvoudige hoofdvorm naar een schuur verwijst: langgerekt en met een zadeldak, al of niet met overstek. Binnen dit hoofdkenmerk kan de uitwerking behoorlijk variëren; de woning kan steenachtig zijn, of helemaal in natuurlijke materialen uitgevoerd zijn, de woning kan een gesloten karakter hebben of sterk opengewerkt zijn. Het is een herkenbaar model dat op vele manieren ingevuld kan worden.

De materialen

De woningen worden veelal gerealiseerd in natuurlijke materialen. We kunnen daarbij denken aan rieten daken, wanden bekleed met gepotdekselde delen, zichtbare eiken draagconstructie. Ook is het mogelijk de hoofdvorm een meer moderne uitstraling te geven door gebruik te maken van staalconstructies in het zicht en bijvoorbeeld vlakke dakpannen of riet als gevelbekleding.

De aanpassingen

Wil je een strakke hoofdvorm of wil je een herkenbare hoofdvorm die op verschillende punten is aangetast. Er kan iets aangebouwd worden of er kan een diepere opening gerealiseerd worden, er kan een veranda gerealiseerd worden of er kan een doorlopend overstek gemaakt worden. Het type is op eindeloos veel manieren aan de eigen smaak en wensen aan te passen, de hoofdvorm staat heel veel aanpassingen toe.

De woonsfeer

Ook de woonsfeer kan heel divers ingevuld worden. Bij een kap met een groot overstek en een glasgevel is er maximale openheid, gaan we meer naar een model van een vlaamse schuur, dan kom je sneller uit op een model met een meer gesloten karakter.

Adres:   Nijverheidstraat 16, 5317 NL Nederhemert

Openingstijden:   ma-vr: 9:00-17:00uur

Telefoon:   0654988757

Ik heb interesse

15 + 6 =

Deze site is ontworpen door Jos Overboom